Ha érdekel most megnézheted, milyen egy szennyvíztisztító telep

Oszd meg másokkal!

Desktop
A Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep
A Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep

A víz világnapja alkalmából a Fővárosi Csatornázási Művek március 23-án, szombaton 9-től 15 óráig lakossági nyílt napot tart a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepen (XXIII. kerület, Meddőhányó u. 1.).

A nyílt napon megmutatják, hogy mi történik a szennyvízzel, miután otthon a lefolyókon keresztül távozik. A látogatók megismerhetik, hogy az ország egyik legkorszerűbb szennyvíztisztító telepén hogyan ártalmatlanítják a szennyvizet, sőt azt is, miként alakítják azt át biogázzá.

Az érdeklődők megnézhetik a világ legnagyobb úgynevezett „élőgépek" technológiájú rendszerét, ami úgy néz ki, mint egy hatalmas botanikus kert. A technológia lényege, hogy a szennyvíztisztító medencékre ültetett dzsungelszerű növényzet gyökérzete és mesterséges biotextil segítségével még tisztább vizet engednek a Dunába.

Az érdeklődőket szakemberek vezetik körbe. A csoportok félóránként (minden egészkor és félkor) indulnak. A látogatás regisztrációhoz kötött. Regisztrálni és időpontot foglalni a www.fcsm.hu weboldalon keresztül lehetséges. Érdemes sietni, mert hamar betelnek a helyek!

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek