A levegőből és a földről is csapást mérnek a héten a szúnyogokra

Desktop
Illusztráció
Illusztráció

Ezen a héten hét budapesti kerületben, köztük Soroksáron gyérítik a szúnyogokat mind légi, mind földi úton.

Budapesten a korábbi földi kezelések mellett légi módszert is alkalmaznak majd a Duna menti kerületekben. Soroksáron kedden, június 18-án lesz légi kémiai permetezés, ekkor 600 hektárnyi területet a levegőből szórnak meg. Csütörtökön, 20-án pedig 3000 hektárt földi permetezésnek vetnek alá. A légi szúnyoggyérítést a napnyugtát megelőző, míg a földi permetezést a nagypnyugtát követő időszakban végzik.

A folyókon levonult árhullám, az esős május és a hirtelen jött meleg miatt országos szúnyoginvázióról lehet beszélni. Nehezítette a szúnyoggyérítést a múlt szerdától vasárnapig tartó hőség, amely miatt a légi permetezések többségét le kellett állítani, mivel nagy melegben a szúnyogok többsége a késői órákig megbújik a növényzetben, a repülési szabályok viszont az éjszakai munkavégzést nem engedik meg  – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek