Megérkezett a kárenyhítés a Grassalkovich úti házrobbanás sértettjeinek

Oszd meg másokkal!

Desktop
Lakhatatlanná váltak az ingatlanok
Lakhatatlanná váltak az ingatlanok

Már az önkormányzat számláján van a pénz.

A soroksári felrobbant házak tulajdonosainak a kárenyhítésére megérkezett a soroksári önkormányzat számlájára a korábbi kormányhatározatban jelzett 94,2 millió forint, vagyis lakásonként 15,7 millió – erről Geiger Ferenc polgármester október 9-én tájékoztatta Szabó Szabolcs országgyűlési képviselőt, aki korábban lobbizott a kormánynál a károsultak érdekében

„A lehetetlen helyzetbe került tulajdonok így legalább addig is kapnak segítséget, amíg a folyamatban lévő perek jogerősen le nem zárulnak. Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget ebben az ügyben (itt megemlíteném Baranyi Krisztinát, valamint a soroksári önkormányzat illetékeseit). Remélem, a perek is lezárulnak majd, és akkor végleges és érdemi kártérítést kaphatnak majd a tulajdonosok.” – írta közösségi oldalán a képviselő.

Mint többször írtunk róla, a Grassalkovich út 3. szám alatti ingatlanon vélhetően az 1960-as évektől szakszerűtlenül tároltak vegyszereket, a talaj a felszín közelében ólommal, nikkellel, rézzel, cinkkel szennyeződött. A 2000-es években két társasházat építettek fel az ingatlanon. 2010-ben több robbanás is történt: ezek következtében a felszínre került egy régi pince, amelyben lyukas hordókat, vegyszeres üvegeket találtak. A lakóingatlanokat ezután életveszélyessé nyilvánították. A tulajdonosok pereket indítottak, amelyek azonban még nem zárultak le.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek