Nagy, csíkos és berreg – mi az?

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kép: sirbuday
Kép: sirbuday

Hadd mutassuk be nektek az óriás tőrösdarazsat, rendes nevén Megaloscolia maculatát. Ő, ahogy a neve is mondja, jó nagy, akár négy centis is lehet, és kedvenc kajája a cserebogárlárva. Hasznos és védett (annyira, hogy darabja 50 000 Ft, már a büntetés, amit fizetni kell, ha bántod.)

A rokonai is csak nagyok, zajosak, félelmetesek, de nem bántanak: a fullánkjukat csak akkor villantják elő, ha valaki (vagy valami) rájuk támad.

Kertek, parkok gyepén, korhadó fa közelében, a komposztnál keringenek, akár nagy tömegben is: ne bántsátok őket, nem fognak támadni. Viszont megvédik a kertet egy csomó kártevőtől.

(Ha mindenféle tudományos tényre is kíváncsi vagy a tőrösdarazsakat illetően, a Madártani Egyesület oldalán tovább olvashatsz.)

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek