Újabb légicsapás a szúnyogokra

Oszd meg másokkal!

Desktop

Lassan befellegzik a szúnyogoknak, hiszen hetek óta folyamatosan irtják, vagy ahogy szaknyelven nevezik, gyérítik a vérszívókat. A keddi földi irtás után szerdán újabb légicsapás érkezik.

Az önkormányzatnak küldött tájékoztatás szerint a szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a PMG Szúnyogkontroll Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Kft, mint szakértőt választották ki.

A gyérítés földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni. A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést.. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással.

A légi kémiai kezelés során CORATRIN, Mosquitox 1 ULV Forte, Aqua K-Othrin ULV, készítmények kerülnek felhasználásra. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra (vagyis a méhekre is!) van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, a növényzetet sem károsítja.

A soron következő légi kémiai permetezést augusztus 16-án végzik el. Rossz idő esetén tartaléknapok: augusztus 17-18.

A légi kémiai irtások a napnyugtát megelőző időszakban, míg a földi kémiai irtások a napnyugta utáni időszakban történnek - áll a tájékoztatóban.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek