Élő rózsafüzér – zarándoklat Budapest körül

Oszd meg másokkal!

Desktop
Élő rózsafüzér zarándoklat
Élő rózsafüzér zarándoklat

A tizenegyedik élő rózsafüzér-zarándoklatot tartják meg május 13-án, szombaton. Az egész Budapestet körüljáró program kilenc, egyenként körülbelül húsz kilométeres, egy időben megtartott zarándoklatból áll.

A zarándokok az egész napos program végén öt különböző helyszínre érkeznek, ahol este 7 órakor szentmisén vesznek részt. A pestszentlőrinci Havanna-lakótelepen Snell György püspök, Fóton Beer Miklós váci megyés püspök, Nagytétényben Székely János püspök, Máriaremetén Esterházy László protonotárius, kanonok, Kerepesen pedig Török Csaba MKPK Tv-referense, főiskolai tanár mutatja be a hálaadó szentmisét.

Soroksárról 2 zarándoklat indul, mindkettő reggel fél 8-kor a Soroksári Nagyboldogasszony Főplébánia-templom elől.

A 6. szakasz útvonala Csepelen és Hároson át Nagytéténybe vezet. A 16 kilométeres útvonal a Dunának három ágát is keresztezi. Soroksárról a Molnár-szigetre, majd onnan réven Csepel-Királyerdőbe vezet. Girbegurba utcákon haladva a Tamariska-dombot, majd a Csepel szívében lévő Jézus Szíve-templomot éri el. Rövid lakótelepi szakasz után a Duna mellett halad. Az M0 híd kerékpárútján kel át a Duna főágán, a túlsó part közelében földút vezet a nagytétényi kastélyhoz és a templomhoz.

Érintett templomok:

 

A 7. szakasz útvonala Pestszentimrén és Pestszentlőrincen át vezet a Havanna-lakótelepre. Soroksár utcáin és az Erzsébeti temetőn keresztül ér el az újtelepi Fatimai Szűzanya-templomhoz. Innen mezei földutak vezetnek át Pestszentimrére. Innen tovább kertvárosi utcákon, majd egy erdei szakaszon, a Halmi-erdőn át vezet út Szentimrekertvároson és Szemeretelepen át a pestszentlőrinci templomhoz. Végcél a Havanna-lakótelepi Szent László-templom.

Érintett templomok:

 

A zarándoklatról további részleteket az élő rózsafüzér honlapján találtok.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek