Parasport hete a Mikszáth iskolában

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Mikszáth Kálmán Általános Iskola ebben a tanévben csatlakozott a Lélekmozgató iskolai programhoz, melyet a Fogyatékosok Országos Diák- Verseny- és Szabadidősport Szövetsége hirdetett meg.

A projekt keretében testnevelés órákon az alsó és felső tagozatos tanulók – átérezve a vakok és gyengén látók valamint a mozgásukban korlátozottak helyzetét –, sorversenyeken, kidobós játékokon vettek részt.

A különleges élethelyzetet szemléltetve néhány tanulónak bekötötték a szemét, vagy a gyakorlatokat egy lábon ugrálva kellett végrehajtani.

A felső tagozatos tanulók tablót készítettek Halassy Olivér és Takács Károly olimpiai bajnokokról, akik maguk is fogyatékkal élőként sikeresek voltak a sport területén. Szünetekben az intézmény aulájában kipróbálták a diákok az asztaliteniszt és a tollaslabdát nehezített formában.

Magyar órákon életrajzi riportokat dolgoztak fel sérült sportokról. Zárásként megtekintették a „A csodafedezet” c. filmet, majd érzékenyítő beszélgetést folytattak az alsó és felső tagozatos tanulók.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?