Az ókori egyiptomi piramisok legújabb titkai - Előadó: Dr. Pécsi Ágnes

Programot feltöltötte:
TMH
Desktop

Az ókori világ csodái, a gizai piramisok mindig is a világ érdeklődésének középpontjában álltak. Számos elmélet (köztük magyar is!) született a piramisok építéséről, titkairól: állandóan harcban áll a tudomány és az un. "piramidióták". A legújabb felfedezések az un. müon-radiográfiai módszernek köszönhetőek, amely a kozmikus sugárzás egyik melléktermékét használja a kutatásokhoz. Erről és számos érdekességről lesz szó az előadásban.

Dr. Pécsi Ágnes egyiptológus, a Vámbéry Ármin Keleti Szabadegyetem alapítója és tanára. Tanulmányait az ELTE-n Kákosy és Wessetzky professzorok, Gaál Ernő és Varga Edith tanítványaként végezte. Az ókori Egyiptom történetét, régészetét, a hieroglifák csodálatos világát bemutató "utazó nagykövet". Rendszeresen tart egyiptológiai előadásokat Szegeden, Debrecenben, Dunaszerdahelyen, Zentán, stb. Hallgatóival tanulmányutakon vesz részt Egyiptomban, Szudánban, Mexicóban.

Az előadás ingyenes!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek