Huszka Jenő: Mária főhadnagy - koncert-operett

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A romantikus mű története 1848-ban, Bécsben kezdődik, címszereplője valós személy volt. A magyar érzelmű Máriát rokonai egy osztrák arisztokratához készülnek férjhez adni. Szerencsére megérkezik Antónia, Mária magyar nagynénje, s az ő, valamint a kissé bolondos szabó, Zwickli Tóbiás segítségével a lánynak sikerül még időben elszöknie. Hogy a már forradalom hevében égő Magyarországra juthasson, nemzetőr egyenruhát ölt magára. 1849-ben, a budai honvédtáborban is férfiként, édesapja nevén, Lebstück Károlyként szolgál a seregben. Vitézségéért először al- majd főhadnagyi rangot kapott.
Igen sok konfliktusa van kezdetben fölöttesével, a szigorú Jancsó hadnaggyal - akivel a történet elején Bécsben találkoztak először -, többször is megrója könnyelmű hősködéséért. Mikor Mária egy estély alkalmából ismét nőként jelenik meg, a hadnagy újra lángra lobban iránta, s természetesen "a főhadnagynak" sem közömbös a jóképű férfiú. A kalandos történet végén persze egymásra találnak és a bolondos Zwickli is révbe ér az ő Pannijával.
Huszka Jenő melódiáira Szilágyi László írt romantikus szövegeket: "Nagy árat kér a sors", "Én mától kezdve", de a legismertebb talán mégiscsak "A bugaci határon".

Szereposztás:

Lebstück Mária :
HORVÁTH ERIKA

Jancsó Bálint :
SÁRKÁNY KRISZTIÁN / KRISTÓF DÁNIEL

Farkasházy Antónia :
TISZAI NAGY ILDIKÓ

Draskóczy Ádám :
HORVÁTH LALA

Panni :
HARASZTI ELVIRA

Zwickli Tóbiás :
ÖLLER ROLAND / DOVALOVSZKI ERIK

Biccentő strázsamester :
BEREZNAI ROLAND

Kossuth Lajos, kormányzó :
SZALÓCZY PÁL

Simonichné :
OSVÁT MAGDA

Simonich :
HOMOKI TIBOR

Krantz doktor :
SZABÓ ANTAL

Herbert von Waldhausen :
JUHÁSZ LÁSZLÓ

Görgey Artúr :
SZALAY VINCZE

Közreműködik:
a Fedák Sári Színház zenekara és tánckara
Koreográfia : PATUZZI MÓNIKA
Jelmeztervező : HALMI ILDIKÓ
Műszaki vezető : NAGYSZEGI MIHÁLY
Rendezőasszisztens : SÁRKÁNY ERIKA

Rendezte:
SÁRKÁNY KRISZTIÁN

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek