Kis magyar abszurd – Az átutalással fizetők csekket igényelhetnek a rezsiutalvány beváltásához

Desktop
(fotó: Mohai Balázs)
(fotó: Mohai Balázs)
A Nemzeti Közművek és az ELMŰ is közzétette honlapján a rezsiutalvánnyal kapcsolatos tudnivalókat. Az egyik legfontosabb infó, hogy az átutalással vagy bankkártyával fizetők egyedi csekket igényelhetnek az utalványaik értékében.

A rezsiutalványok fél éven át, azaz 2020. március 31-ig válthatóak be a postahivatalokban, amennyiben csekket fizetnek be az utalványokkal, átruházhatók, bármely magánszemély fizetheti velük villany- és gázszámláját összeghatár nélkül.

Amennyiben az ügyfél nem csekken fizeti számláit, azaz, ha e-számlás, vagy csoportos beszedési megbízással, bankkártyás fizetéssel vagy egyedi átutalással rendezi a számláját, vagy a rezsiutalvány névértékénél alacsonyabb összegű csekkje van, az NKM és az ELMŰ ügyfélszolgálatától telefonon, vagy e-mailben egyedi, kizárólag az utalvány beváltására szolgáló csekket igényelhet. A csekk küldéséhez szükséges a felhasználó neve, a felhasználási hely címe, valamint földgáz esetében a felhasználó-azonosító száma, míg áram esetében a felhasználási hely azonosítója.

Csekket egyedileg választott értékben, akár az aktuális számla összegét meghaladóan, 3000, 6000 vagy 9000, illetve nyugdíjas házaspár esetén összevontan, akár 18 ezer forintról is kiállítanak a szolgáltatók. A csekk befizetésével az összeg az ügyfél szerződéses folyószámlájára kerül, és a következő számla (számlák) összegét csökkenti.

Az NKM és az ELMŰ kijelölt ügyfélszolgálati irodáin a rezsiutalványt elfogadják, ugyanakkor a rezsiutalvány és a számlaösszeg közötti különbözetet készpénzzel nem lehet kiegyenlíteni. Ilyen helyzetben célszerű inkább a készpénzforgalmat bonyolító postahivatalokban befizetni a csekkeket – írják a tájékoztatóban.

Mint korábban megírtuk, a készpénz helyettesítő rezsiutalványok értéke kilencezer forint, amit három darab, háromezer forintos címletben kapnak meg a jogosultak. A rezsiutalványokat a Magyar Posta kézbesíti szeptember 30-ig.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek