Idén sem maradhat el a Holbig Ifjak felvonulása

Desktop
Egy korábbi felvonulás (forrás: Soroksári Német Nemzetiségi Önkormányzat)
Egy korábbi felvonulás (forrás: Soroksári Német Nemzetiségi Önkormányzat)

A Soroksári Német Nemzetiségi Önkormányzat idén is megrendezi a hagyományos „iparosünnepet”, a Holbig Ifjak felvonulását június 23-án, vasárnap.

A hagyományoknak megfelelően most is lányos háztól, ezúttal a Stark család portájáról, a Templom utca 13.-ból indul a zenés felvonulás, gyülekező délután 3 órától, indulás 4-kor. Útvonal: Templom utca – Hősök tere – Grassalkovich út –Táncsics Mihály Művelődési Ház. A délután és az este folyamán zenés-táncos rendezvény lesz a Táncsics Mihály Művelődési Házban. A talpalávaló muzsikáról valamint a jó hangulatról a Schorokscharer Burschen és a Schorokscharer Musikanten zenekarok gondoskodnak. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

A háború előtt a soroksári Holbig vendéglő törzsvendégei, az iparosok vonultak fel a kerületben. Miután valódi iparosok már nem nagyon vannak, de a hagyományt szerette volna a nemzetiségi önkormányzat feleleveníteni, ifjakra bízta a felvonulást. Így lett az átörökített rendezvény mára a Holbig Ifjak felvonulása.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek