Oldtimerek Soroksáron

Desktop

Idén már tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Budapest Classic Grand Prix oldtimer autós túrát. A márkafüggetlen autós eseményen június 22-én mintegy kilencven résztvevőből álló autókaraván kanyarog a fővárosban. A változatos mezőnyt zömében harminc évnél idősebb járművek alkotják, melyek itiner alapján haladnak Budapest nevezetes helyszínei között. Jó hír, hogy Soroksáron is megcsodálhatjuk az autómatuzsálemeket.

A guruló múzeum korelnöke az 1923-as gyártású Salmson VAL 3 GP, mely a korabeli Light Racing Car kategória egyik versenyautója (1921-25). Ezek a versenyek legtöbbször megbízhatósági, hosszútávú viadalok voltak, Le Mans-ban a Salmson gyár kereskedelmi igazgatója nyerte a kategóriát, versenytársai a Bugatti, az Amilcar és a Delage voltak. Kevés példány maradt meg az elmúlt 90 év alatt. Az 1954-es sirályszárnyas Mercedes-Benz 300SL is különleges modell, hiszen korának leggyorsabb autója volt vagy az 1974-es Ferrari 308 Dino GT4. 

Soroksáron két helyszínen is láthatjuk az autózás történetét felvonultató guruló múzeum tagjait, a gyönyörűen restaurált és műszakilag kiváló állapotban lévő autókat. Délben az SL-Factum Haraszti úti telephelyénél lesznek, majd 12:20-kor a Soroksári Nagyboldogasszony Főplébánia-templomnál is láthatjuk az oldtimereket, melyek aztán folytatják az útjukat a városon keresztül.

Az autók egymás után érkeznek a helyszínre, a legidősebb járművek a mezőny elején haladnak majd - hogy pontosan milyen autókra számíthattok, itt a benevezettek listája

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek