Rendőrségi jótanácsok a vakációhoz

Oszd meg másokkal!

Desktop
Illusztráció
Illusztráció

Vakáció. Ez a szó hamarosan valamennyi iskolai osztály táblájára felkerül, hirdetve a nyári szüntet. A nyári időszakban sok család indul hosszabb-rövidebb útra autóval. Sokan csak rövidebb autós kirándulásokat tesznek, azonban egyre többen indulnak autóval a külföldi nyaralásra is. Annak érdekében, hogy a nyári vakáció mindenki számára jó élmény legyen, a Budapesti Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel az autóval útnak indulók figyelmét:

  • A leggondosabban előkészített nyaralás is meghiúsulhat, ha az utazáshoz szükséges okmányok érvényessége nem megfelelő, ezért indulás előtt fordítsunk kiemelt figyelmet mind a saját, mind járművünk okmányainak érvényességére. A „Schengeni- övezeten” kívülre utazók indulás előtt ellenőrizzék útleveleik érvényességét is.
  • Egy esetleges baleset miatt keletkezett kár érzékenyen érintheti a nyaralásra szánt családi költségvetést, ezért elindulás előtt javasolt a meglévő biztosítások érvényességének ellenőrzése, és akár egy kiegészítő balesetbiztosítást megkötése is.
  • Az idejében megkötött assistance biztosításoknak legfőképp a külföldön bekövetkezett közlekedési balesetek, vagy műszaki meghibásodások esetén vehetik hasznát a gépjárművel utazók.
  • A közúti közlekedés szabályai országonként kisebb-nagyobb mértékben eltérhetnek a hazai KRESZ-től, ezért indulás előtt a célország tekintetében érdemes előre tudakozódni például a sebességhatárok, a parkolással kapcsolatos korlátozások, vagy a behajtási övezetek tekintetében.
  • Az utazáshoz szükséges csomagokat elsősorban a jármű csomagtartójában szállítsuk. Amennyiben ennek kapacitása nem elég, használjunk zárható tetőcsomagtartót. Az utasterében kizárólag a legszükségesebb tárgyakat helyezzük el. Gondoljunk arra, hogy egy hirtelen fékezés, vagy egy nagyobb baleset során az utastérben lévő tárgyak a rájuk ható erők következtében akár súlyos sérüléseket is okozhatnak.
  • A szerencsésebb házikedvencek is a családdal tarthatnak a kirándulásokon, ezért róluk se feledkezzünk meg. A kisebb testű kutyákat az erre rendszeresített ülésekben helyezhetjük el, míg nagyobb társaikat a már könnyen beszerezhető „kutya biztonsági övvel” célszerű rögzíteni mind a saját, mind négylábú barátaink biztonságáért.
  • Őrizetlenül hagyott járműben se kisgyereket, se állatokat ne hagyjunk még rövid időre se, ugyanis ez számos veszély forrása lehet!
  • A nyári hőség, a torlódásokban való veszteglés megviseli az emberi szervezetet, ezért minden utunk során gondoskodjunk kellő mennyiségű hűtött, alkoholmentes, lehetőleg szénsav és cukor nélküli folyadékról, melyet az autó utasterében gondosan rögzítve, de könnyen hozzáférhető módon helyezzünk el.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek