Aki szép rendesen megáll a zebránál, plüssöt kaphat ajándékba (egy szikszói sofőr meg már bukta is a jogsiját)

Oszd meg másokkal!

Desktop
Illusztráció
Illusztráció

A hétre az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága a gyalogosan közlekedők biztonsága érdekében baleset-megelőzési akciót hirdetett.

Szükség is van rá, hogy a rendőrök erre is "ki legyenek hegyezve", az autósok nagy része simán leszokott arról, hogy megálljon a zebránál, és a már akár hosszabb ideje ott ácsorgó gyalogosokat átengedje. Vajon mi más lehet még a ráutaló magatartás ezen kívül, hogy át szeretnénk kelni? És nem csak a "béemvések" húznak el lassítás nélkül, kisautóban ücsörgő konszolidált középkorú hölgyek, kalapos urak taposnak még pár méterrel a zebra előtt a gázba, hogy átcsusszanjanak, és nem, nem bambult el, észrevett, a szemedbe nézett, de te csak egy gyalogos vagy. Nem beszélve azokról, akik a belső sávban rongyolnak el külső sávban szabályosan megállt autó mellett.

Node ezért (is) van a rendőrség. A „Zebra” terv célja, hogy felhívja a figyelmet a gyalogosokra, akik a közlekedésben részt vevő legvédtelenebb csoport és hangsúlyt fektessen az ő biztonságukra. A budapesti rendőrök plüsszebrákat osztottak a figyelmesen közlekedő autósoknak - büntetésről még nincs hírünk, csak vidékről: egy személygépkocsi vezetője május 14-én 10 óra 26 perckor Szikszón, a Kassai és a Balassi út kereszteződésében nem biztosított elsőbbséget egy, az áthaladást már megkezdő gyalogos számára. A hatóság - a még aznap meghozott - első fokú határozatában a sofőrt két hónapra eltiltotta a járművezetéstől, és pénzbírsággal sújtotta - írta a police.hu.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek