Tanulmányterv készül a Gubacsi híd felújítására

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: Sínek világa)
(fotó: Sínek világa)
A beruházó BKK Zrt. kihirdette a fővárosi Gubacsi hídra vonatkozó közbeszerzés eredményét.

A nyertes Perfektum Építész Kft. a híd és a környezetének fejlesztéséhez egy döntéselőkészítő tanulmánytervet készít – írta meg a Magyar Építők.

A rossz műszaki állapotú híd felújításának egyik célja a csepeli kikötő és a vasúthálózat közötti zavartalan teherforgalom biztosítása. A Gubacsi híd leromlott állapota miatt jelenleg erős sebességkorlátozás alá esik a sínpálya. Emiatt ott rendkívül lassan – mindössze 5 kilométer/órás sebességgel – haladnak át a vonatok, a közeli Corvin csomópontnál az autóforgalomban dugókat okozva.

A mostani közbeszerzés a tervezés céljaként a Gubacsi híd és környezetének felújításához szükséges döntéselőkészítő tanulmány elkészítését jelöli meg az alábbiak szerint:

  • Védgát utca - Ady Endre út csomópont,
  • Csepeli átjáró,
  • Topánka utca - Baross utca csomópont,
  • szükség esetén a Helsinki út - Határ út és a Baross utca - Határ út csomópontok.

 

A tanulmány több változatban vizsgálja a lehetséges kialakítási módokat, figyelembe véve a közúti, a vasúti, a közösségi közlekedési, a kerékpáros és gyalogosforgalmi, valamint a városrendezési igényeket. A felvázolt javaslatokat többkritériumos elemzés alapján értékelik. A tanulmányterv egy darab többtámaszú közúti hidat, illetve több belterületi utat tartalmaz majd. A teljes vizsgált terület 49 000 négyzetméteres, a teljes vizsgált úthossz 1,6 kilométeres – összegzi a lap.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?