Már szerdától utazhatunk a 3-as metró déli szakaszának felújítása alatt közlekedő új buszjáratokkal

Oszd meg másokkal!

Desktop

Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között április 6-án kezdődik a 3-as metró pótlása, és azzal párhuzamosan megváltozik Dél-Pesten a felszíni közlekedési rend is. A metrópótlásban igen fontos szerepet tölt majd be a pótlóbusz mellett három új, közvetlen autóbuszjárat, amely már április 3-án, szerdán elindul, hogy az utazóközönség kipróbálhassa az alternatív eljutási lehetőségeket – írta a BKK.

Ez a három buszjárat a Gloriett-telep és a Havanna-lakótelep felől a Nagyvárad téri ideiglenes metróvégállomáshoz közlekedő 194M, a Pestszentimre felől szintén a Nagyvárad térre tartó 254M és a pesterzsébeti Szentlőrinci úti lakótelep felől a Boráros térig gyorsjárati eljutást lehetővé tevő 223M buszjárat. A BKK munkatársai már szerdától a kiemelt helyszíneken segítenek az utasoknak az eligazodásban, emellett több százezer szórólapot osztanak ki, illetve juttatnak el az érintett háztartások postaládájába.

Alternatív útvonalak a metrópótlás idején (Katt a nagyobb képért!)

Már korábban írtunk az április 6-án kezdődő metrópótlás idején érvényes forgalmi rendről. Az Üllői úton csúcsidőben 45 másodpercenként indulnak majd metrópótló buszok, melyek haladását buszsáv, valamint kedvező jelzőlámpa-program teszi majd gyorsabbá. A reggeli csúcsidőszakban egyes pótlóbuszok M3E jelzéssel a Határ úttól indulnak, a Népliget érintése nélkül, az Üllői úti felüljárón át. A metrópótló buszok mellett új buszjáratok is segítik a közvetlen eljutást a Havanna-lakótelep, a Gloriett-telep, Pestszentimre és Gyál, valamint a repülőtér felől a Nagyvárad tér metróállomáshoz, továbbá a Szentlőrinci úti lakótelep és Pesterzsébet felől a Boráros térre.

  • A Gloriett-telep és a Havanna-lakótelep felől új gyorsjárat indul 194M jelzéssel a Nagyvárad térre, az M3-as metró ideiglenes végállomáshoz. A Méta utca–Barta Lajos utca–Ady Endre út–Üllői út útvonalon közlekedő busz azoknak jelent majd könnyebbséget, akik a fent említett lakóövezetek, továbbá Kispest-Kertváros felől szeretnék átszállás nélkül elérni az M3-as metró üzemelő vonalszakaszát. A 194M busz a Havanna-lakótelep és a Nagyvárad tér között csak a Határ út és a Népliget csomópontnál áll meg. (Április 3-a és 5-e között a 194M busz csak a Határ út megállóhelyig közlekedik, ahol ezekben a napokban még átszállhattok a 3-as metróra.)
  • Az Alacskai úti lakótelep, a Nemes utca térsége, illetve Pestszentimre felől 254M jelzéssel meghosszabbított útvonalon, a Nagyvárad térig, az M3-as metró üzemelő szakaszáig jár majd a korábbi 254E busz.
  • A Pesterzsébet felől a Soroksári úton a Nagykörút felé tartó buszjáratok közlekedését a BKK megerősíti, ennek keretében a Szentlőrinci úti lakótelep felől közvetlen gyorsjárat indul 223M jelzéssel a Boráros térre. Az új buszjárat könnyebbséget jelent majd azoknak az utasoknak, akik a lakótelep, a Mártírok útja, a Lázár utca, az Eperjes utca, a Szabótelep, a Pacsirtatelep, Soroksár-Újtelep, vagy akár Soroksár felől szeretnének a Nagykörút felé, vagy a Nagykörúton keresztül a belvárosba jutni. Az új gyorsjárati busz a Soroksári úti irodakörnyezet kiszolgálása érdekében megáll majd a Haller utcai csomópontban is.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?