Ne várjuk, nem lesz még e-jegy

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Szigetváry Zsolt - MTI)

Csúszik a BKK elektronikus jegyrendszere, a RIGO: a több száz beléptetőkapu helyett csak egy tucatnyi áll, azok sem teljes üzemmódban működnek. A 11 ezer jegyérvényesítő készülékből csak néhányat szereltek fel három buszra, csipkártyákból pedig még egyet se adtak ki, még tesztelni sem - írja az Index. 

A beruházás befejezésének első céldátuma 2006 volt, az utolsó 2018. Már most látható, hogy ezt sem tudják tartani. De 17 milliárd forintból 5,3-at már elköltöttek rá.

A már eleve átütemezett menetrend szerint 2017 év végéig több mint 840 járműre kellett volna felszerelni a fedélzeti érvényesítő készülékeket, továbbá az M1-es és az M4-es metró minden, a projekt által érintett állomásán be kellett volna fejezni a beléptetőkapuk telepítését. Ebből a mai napig csak a három busz, illetve a Deák téri és közvágóhídi (H6-os HÉV) állomás lett felszerelve jegyérvényesítővel, illetve beléptetőkapuval.

A BKK azzal védekezik, hogy a jelentős késést a jogszabályok változása hozta össze.

A legutóbbi, 2017. június 14-i ütemterv szerint 360 beléptetőkaput, 4750 fedélzeti érvényesítő készüléket és 420 állomási érvényesítő készüléket kellett leszállítania a szerződéses partnernek. A gyártó Scheidt & Bachmann eddig 169 kaputestet és 300 fedélzeti érvényesítő készüléket szállított le. Ezeket jelenleg a szállító a raktáraiban tárolja. A már leszállított, de még nem telepített készülékekért nem történt kifizetés - írja a lap.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek