Megszűnhet a balesetveszélyes csomópont az Auchan mellett

Oszd meg másokkal!

Desktop
Hetente többször van itt baleset
Hetente többször van itt baleset
A napokban olvasói bejelentés érkezett a járókelő.hu-ra a Szentlőrinci úti rendkívül balesetveszélyes közlekedési csomópont felülvizsgálata érdekében. A Budapest Közút Zrt. válasza biztató.

Szinte naponta történik ott baleset, mert ahogy a bejelentő is írja, az Auchan/Decathlon felől a felüljáróra felhaladók számára telezöldet ad a lámpa, és a Nagykőrösi út felől az Auchan felé haladva ezzel egy időben szintén telezöldet kapnak az autósok. Igaz, hogy a KRESZ szerint a kanyarodóknak elsőbbséget kellene adniuk a szemből érkezőknek, ám sajnos sokan nem számítva a szemből érkezőkre.

A Budapest Közút Zrt. igen kecsegetető választ küldött a járókelő.hu-nak a problémafelvetésre. Azt írták:

„A Méta utcai felüljáró környezetében található jelzőlámpás csomópontok (mind a hídon található felső, mind a Régi Szentlőrinci úton található alsó) felülvizsgálatát a kedvezőtlen közlekedésbiztonsági tapasztalatok alapján Társaságunk már megkezdte. Célunk a telezöldes forgalomirányítás megszüntetése, és olyan jelzőlámpás forgalomirányítás kialakítása, amelyben a balra kanyarodó irányok védetten haladhatnak majd. Mindkét csomópont esetében jelenleg a jelzőlámpa működését meghatározó szabályozástechnikai tervek elkészítése zajlik, amely az összehangolt csomópontrendszerre tekintettel az átlagosnál összetettebb feladat. A tervezést, és az elkészülő tervek jóváhagyását követően a jelzőlámpás csomópontok átalakításáról Társaságunk gondoskodni fog. A kivitelezésig szíves türelmét kérjük.”

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek