Szent István Egyetem - KertK Kísérleti Üzem és Tangazdaság

1238 Budapest, Túri István út 1. | +36-1-286-0303 | http://kiserletiuzem.kertk.szie.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Szent István Egyetem - Kertészettudományi Kar (KertK) Kísérleti Üzem és Tangazdaság

A Kertészettudományi Kar Kísérleti Üzeme és Tangazdasága és a hozzá szervesen kapcsolódó Soroksári Botanikus Kert a főváros szélén, jó megközelíthetőséggel, közel 250 hektár területen szolgálja ki a Kar oktatási és kutatási tevékenységét, mindemellett árutermelést is végez.

Tangazdaságunkban a kertészeti szakma minden ágazata megtalálható, így a dísznövény-, gyümölcs-, gyógynövény- és zöldségtermesztés mellett ökológiai gazdálkodás, faiskolai termesztés, növénynemesítés és szántóföldi termesztés is folyik. Területünkön bemutathatók a legújabb kertészeti technológiák és művelésmódok. Ültetvényeink, műszaki felszereltségünk és az épületek is alkalmasak a színvonalas gyakorlatok megtartására, kutatások végzésére. Több ezer tételből álló génbanki gyűjteményeink mellett további egyéves és évelő kultúrák (~20ha), dísz- és gyümölcsültetvények (~50 ha), korszerű géppark és szakképzett személyzet biztosítja a magas szintű gyakorlati és kutatási hátteret. A tangazdaság sikerességét mutatja az is, hogy nagyon sok hallgató tölti a kötelező összefüggő szakmai gyakorlatát nálunk.

Nyitvatartás:

A faiskolai áruda illetve az időszakos zöldség-, gyümölcs-, terményárusítások időpontjai a Facebookon.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes, saját parkolóban ingyenes
Parkolási megjegyzés:A 166-os autóbusz Kertészeti Egyetem nevű megállójától 100 méterre.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek