Szent István Egyetem - KertK Kísérleti Üzem és Tangazdaság

1238 Budapest, Túri István út 1. | +36-1-286-0303 | http://kiserletiuzem.kertk.szie.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Szent István Egyetem - Kertészettudományi Kar (KertK) Kísérleti Üzem és Tangazdaság

A Kertészettudományi Kar Kísérleti Üzeme és Tangazdasága és a hozzá szervesen kapcsolódó Soroksári Botanikus Kert a főváros szélén, jó megközelíthetőséggel, közel 250 hektár területen szolgálja ki a Kar oktatási és kutatási tevékenységét, mindemellett árutermelést is végez.

Tangazdaságunkban a kertészeti szakma minden ágazata megtalálható, így a dísznövény-, gyümölcs-, gyógynövény- és zöldségtermesztés mellett ökológiai gazdálkodás, faiskolai termesztés, növénynemesítés és szántóföldi termesztés is folyik. Területünkön bemutathatók a legújabb kertészeti technológiák és művelésmódok. Ültetvényeink, műszaki felszereltségünk és az épületek is alkalmasak a színvonalas gyakorlatok megtartására, kutatások végzésére. Több ezer tételből álló génbanki gyűjteményeink mellett további egyéves és évelő kultúrák (~20ha), dísz- és gyümölcsültetvények (~50 ha), korszerű géppark és szakképzett személyzet biztosítja a magas szintű gyakorlati és kutatási hátteret. A tangazdaság sikerességét mutatja az is, hogy nagyon sok hallgató tölti a kötelező összefüggő szakmai gyakorlatát nálunk.

Nyitvatartás:

A faiskolai áruda illetve az időszakos zöldség-, gyümölcs-, terményárusítások időpontjai a Facebookon.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes, saját parkolóban ingyenes
Parkolási megjegyzés:A 166-os autóbusz Kertészeti Egyetem nevű megállójától 100 méterre.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek