Soroksári Botanikus Kert

1238 Budapest, Túri István út 1. | +36-1-287-2432 | http://sorbotkert.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

2016. január 1-től a Corvinus Egyetem Budai Campusának karai (Élelmiszertudományi Kar, Kertészettudományi Kar, Tájépítészeti és Településtervezési Kar) a Szent István Egyetem részei.

A Soroksári Botanikus Kert létesítését a Kertészeti és Szőlészeti Főiskola Tanácsa 1962-ben határozta el. Célja a növénytani gyakorlati oktatás fejlesztése volt, elősegítve, hogy a leendő kertészmérnökök közvetlen kapcsolatba kerüljenek a növényekkel.

Hosszadalmas vizsgálódás után a kert helyét Soroksár Péteri majorban jelölték ki, ahol már több tanszék jól működő kutatási területtel rendelkezett. A Kert létesítésének célja az volt, hogy hosszú távon eleget tegyen a fontosabb botanikus kerti feladatoknak: bekapcsolódjon a botanikus kertek nemzetközi hálózatába és magcserekatalógust (Index Seminum) adjon ki, továbbá helyszínt és növényanyagot biztosítson az egyetemi oktatáshoz és kutatáshoz, valamint ismeretterjesztő és természetvédelmi feladatokat lásson el.

A létrehozott élőgyűjtemények az oktatás mellett a botanikai kutatásokat szolgálják, de ma már egyre inkább előtérbe kerülnek az ismeretterjesztési, turisztikai feladatok is: a Soroksári Botanikus Kert egyre népszerűbb a tanulni és kirándulni vágyó, a természet értékei iránt érdeklődők körében.

Nyitvatartás:

Hétfő08.00 – 16.00
Kedd08.00 – 16.00
Szerda08.00 – 16.00
Csütörtök08.00 – 16.00
Péntek08.00 – 16.00
Szombat09.00 – 16.00

A bejelentett csoportok részére hétfőtől szombatig szakvezetést egész évben (télen is) biztosítunk, amelynek időtartama 1,5-2 óra.

További információk:

Parkolás:saját parkolóban ingyenes

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-287-2432
Email:info@sorbotkert.hu
Honlap:http://sorbotkert.hu
Facebook:http://www.facebook.com/sorbotkert
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek