Soroksári Tenisztanoda

1238 Budapest, Homokszem u. 5/B. | +36-1-285-9315, +36-20-444-5400 | http://www.soritenisz.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Soroksári Tenisztanoda 1996 májusában kezdte meg működését az alapítók, Erdei Csaba tulajdonos és Révész Sándor szakedző fáradtságos pályaépítő munkájának eredményeképpen. Az első ütemben 2 db salakos teniszpálya készült el, melyek alapanyagául az a történelmi salak szolgált, amelyen a magyar Davis Kupa válogatott legyőzte az ausztrálokat.

A családias hangulatú pályákat gyorsan megszerették a teniszbarátok és már 96 júniusában 30 fő részvételével országos amatőr teniszversenynek adott otthont a létesítmény. A bővítés tehát nem várathatott magára, így 96 őszén háromra bővült a pályák száma. 1997 tavaszán elkészült az öltöző épülete, majd ősszel a meglévő három pálya befedésre került. Ebben az évben a klub bemutatkozott a versenyteniszben is, csapatot indított az OB III. bajnokságban, és rögtön az első évben meg is nyerte a „H” csoportot, így feljutott a II. osztályba.

A csapatsikerek megkövetelték a létesítmény fejlesztését is, így 1998-ban újabb beruházás következett, melynek átadásával a klub 7-re növelte a pályái számát.

2000-től a létesítményt a Sport-Ért Kft. üzemeltette. Az új üzemeltetési koncepció a hobbitenisz irányába nyitott, ezért az Országos Csapatbajnokság helyett a Budapest Bajnokságban való minél eredményesebb szereplés lett a cél, ezért a Budapest Bajnokság több csoportjában is indított a klub csapatokat, melyek szinte minden évben dobogós helyen végeztek.     

2010-ben Szomolányi László oktató jóvoltából a létesítmény egy mini crossgolf pályával bővült, melyen a nagy golfklubokhoz viszonyítva szerényebb körülmények között, de hasonló élményt nyújtva ismerkedhetnek a golf alapjaival az érdeklődők. A hagyományos golf szabályit betartva, a 6 lyukas pálya háromszori teljesítésével fejeződik be egy játék.

2011 júliusától a Simms Finance Zrt. neve alatt ismét az alapító, Erdei Csaba irányítása alá került a létesítmény.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

Címkék:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.