Elmaradt a lakosság tájékoztatása a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésével kapcsolatban

Desktop

Többször hírt adtunk a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztéséről, azonban a Soroksárt konkrétan érintő részletekről nem tudtunk beszámolni, mivel ezek a mai napig nem igazán ismertek.

Sajnos úgy fest, az önkormányzat sem jár elöl a lakosság tájékoztatásában e téren. Mint kiderült, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya augusztus 8-án megküldte a soroksári polgármesteri hivatalnak a Budapest-Belgrád vasútvonallal kapcsolatos előzetes konzultációs eljárásról szóló dokumentumot. Erről azonban az önkormányzat honlapjára nem került fel tájékoztatás. Mint ahogy arról sem, hogy mit is jelent a tervezett beruházás megvalósítása során az előzetes konzultációs eljárás, milyen lehetőségei vannak a lakosságnak, illetve a városvezetésnek ebben az eljárásban…

A honlapra mindössze ez a közlemény került fel augusztus 21-én: „A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatalának BK-05/KTF/04155-2/2019. számú KÖZLEMÉNYE a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatalban a helyben szokásos módon, a 1239 Budapest, Hősök tere 12. szám alatti hirdetőtábláján 2019. augusztus 8. napján történő kifüggesztéssel közzétételre került.” Hát, ember legyen a talpán, aki ebből tudja, miről is van szó.

A szomszédos Dunaharasztiban a polgármester fontosnak érezte az ott lakók tájékoztatását. Közérthetően megfogalmazva közzétette azokat az elvárásokat, igényeket, amit – a város érdekeit szem előtt tartva – Dunaharaszti vezetése elengedhetetlennek tart a beruházással kapcsolatban. Ezt itt tudjátok elolvasni.

Soroksáron ennek nyomát sem találni. Ezért Weinmann Antal alpolgármester, valamint az Itthon Vagyunk Egyesület képviselői levélben kértek tájékoztatást Geiger Ferenc polgármestertől és dr. Veres Anikó jegyzőtől az ügyben. A levelet – amit dr. Kolosi István képviselő tett közzé – a fenti képgalériában olvashatjátok.

Dr. Szabó Tibor aljegyző válaszában a környezetvédelmi hatósághoz benyújtott előzetes konzultációs kérelmet és mellékleteit tartalmazó linket juttatta el a képviselőknek (ezt ide kattintva tudjátok letölteni), és azt jelezte, hogy „a levélben megfogalmazott kérdésekre vonatkozó válaszokat tartalmazó részletes tájékoztatást törvényes határidőben megküldik”.

Ezzel csupán annyi probléma van, hogy a konzultációs kérelemre tehető javaslatokat augusztus 28-ig kell megküldeni a kormányhivatalnak, így pedig aligha van arra esély, hogy a soroksári lakosság megfelelő tájékoztatása – urambocsá! – véleményének kikérése megvalósulhasson ebben a fontos témákörben.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek