Jövőre csökken a külterületi telekadó

Oszd meg másokkal!

Desktop

A külterületi mezőgazdasági, valamint az erdő-véderdő, turisztikai-erdő övezetekben lévő ingatlanok tulajdonosai számára válik kedvezőbbé az adózás jövőre.

Soroksár illetékességi területén jelenleg egy adómérték alá esnek a belterületi lakó- és üdülő övezetben lévő ingatlanok a külterületi ingatlanokkal, a telekadó mértéke ezeken a területeken egyaránt 85-85 Ft/m2. Külterületen csak az út, valamint a csatorna és árok művelési ágban nyilvántartott földterületek tulajdonosai fizetnek kevesebb adót.

Az ingatlanok hasznosításának különbözősége miatt Soroksár képviselő-testülete 12 százalékkal csökkentette a külterületi telekadó mértékét 85 Ft/m2-ről 75 Ft/m2-re 2018. január 1-jétől – írta meg a Soroksári Hírlap.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek