Egy lefokozás és, ami mögötte van – Soroksár az őszi választások előtt

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)
(fotó: ittlakunk.hu)

Leváltották a soroksári rendészeti osztály vezetőjét. A „bűne” annyi volt, hogy megadta a szabályosan megkért közterület-foglalási engedélyt egy rendezvényhez.

Csúnya véget ért egy kerületi szomszédolós családi délután engedélyeztetése.

A rendészet vezetőjét ma a jegyző asszony – gondolom – utasításra, felfüggesztette vezetői állásából” – írta meg szerdán a Guten Morgen Soroksár Facebook-csoportba a hírt Fuchs Gyula, az Itthon Vagyunk Egyesület képviselője.

A területfoglalás iránti kérvényt szabályszerűen benyújtotta a szervező. Az engedélyt a közterület-felügyelet vezetője, szintén a törvényeknek, a rendeletnek megfelelően kiadta a kért területre, a kért időpontra. Miért is ne adta volna ki, hiszen semmilyen akadályba nem ütközött a kiadás” – olvasható a bejegyzésben.

A dolog hátterében politikai okok állhatnak. A fent említett családi délutánt ugyanis egyes kerületi potentátok politikai rendezvénynek titulálták. Mivel az engedélyek birtokában a program ellen nem tehetnek, a rendészeti osztály vezetőjén kérték számon, hogy miért adta ki a hozzájárulást. Információink szerint az osztályvezetőnek ezután egyszerűen ultimátumot adtak: vagy elmegy magától, vagy visszavonják a vezetői megbízatását.

Lapunk tudomása szerint az osztályvezető munkája ellen eddig nem merült fel kifogás. Évekkel ezelőtt ő alakította ki a rendészeti osztályt Soroksáron. Mostanra profi közterület-felügyeletet hozott létre a kerületben, ami szakmai körök szerint az egyik legjobb Budapesten. 2017-ben Sárkányölő Szent György-díjjal ismerte el munkáját a Pesterzsébet-Soroksár Közrendjéért és Közbiztonságáért Alapítvány.

Akkor mégis mi állhat a hirtelen lefokozás mögött? Belső információnk szerint, a háttérben az őszi választásokkal kapcsolatos megfontolások állnak.

Egy ideje közszájon forog már Soroksáron, hogy az önkormányzatnál, illetve a hivatalban nem annyira a polgármester és a jegyző irányít, hanem egy „fontos ember”, aki semmilyen funkciót, posztot nem tölt be az önkormányzatnál. Bár 15 évvel ezelőtt még MSZP-s képviselő volt (aztán kizárták), ma már a Fidesz nagyhatalmú helytartója, aki a kormánypárt magasabb vezetőivel tartja a kapcsolatot. Ő FK. Szabad bejárása van a polgármesteri hivatalba, a polgármesterhez, alpolgármesterekhez, jegyzőhöz (akit egyébként ő hozott a hivatalba).

Egy névtelenséget kérő, az önkormányzat belső ügyeit jól ismerő forrásunk szerint FK irányít, rendelkezik, utasít, ha úgy adódik közbeszerzések felett diszponál, ha úgy adódik, emberek sorsáról dönt.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek