Botorság a kutyák láncon tartásának betiltása - olvasói vélemény

Oszd meg másokkal!

Desktop

Olvasom, hogy ebben az évben, pontosabban a mai naptól tilos kutyát láncon tartani.  Nos ennek a rendelkezésnek a kigondolói szépen átnyálazták a liberális dogmákat, állatvédők és zöldek szólamait csak a valóságtól vannak távol, egyre távolabb, mint anno Azsajev régi szoc.reál regényben a munkások Moszkvától.

A nagytestű és veszélyes kutyák könnyen és gyorsan elrágják a szíjat. Őket egy közönséges bolt előtt sem lehet kint hagyni bőrből készült pórázon.

Ki lesz a felelős, ha bemegy a gazdi venni kenyeret és 20 deka párizsit és a kutya megtámad, életveszélyesen összemar valakit?

Azért ne üljünk fordítva a lovon! Az állattartók pontosan tudják mikor kell a kutyát megfegyelmezni, mikor kell a közrend érdekében láncon tartani.

Azoknak a családi házakban ahol a kerítés elég erős, vagy ott ahol a kutya viszonylag elzárt helyen van, nos ott nélkülözhető a pórázt helyettesítő lánc, de egy veszélyes kutyát napi 24 órán keresztül kell meggátolni -ha kell lánccal- abban, hogy emberre támadjon.

Ez végülis Budapest, nem egy alföldi tanya ahol a kutya tényleg védelmi okokból él a ház körül.

Lontai Sándor

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek