Na most mennek vagy maradnak?

Oszd meg másokkal!

Desktop
Március végén derül ki, hogy maradnak vagy mennek a fővárosi és megyei kórházak igazgatói, ugyanis ekkor írják ki az intézménye vezetői pályázatait – értesült az Index.

Az állam az év elejétől vette át a 12 budapesti és 34 megyei fenntartású kórház fenntartását. Az új kórházvezetőktől egyértelműen azt várják, hogy szigorúan gazdálkodjanak. Irányadó lesz, milyen adósságot halmozott fel az intézmény és ez mennyiben múlt a menedzsment rossz döntésein.

Az Index cikke arra is rávilágít, hogy nem keresnek rosszul a kórházi vezetők. Budapesten az Egyesített Szent István és Szent László kórház, a János-kórház és a Péterfy számít a legnagyobbnak. Ezeknek az intézményeknek a vezetői 1,5 millió forint körül keresnek. Egy orvos érdekképviseleti körökből származó kimutatás szerint egymillió forint fölött keres a Szent Imre, a Jahn Ferenc, a Károlyi Sándor, az Uzsoki, a Bajcsy-Zsilinszky kórház igazgatója is.

Ha az igazgatókat a mostani pályázaton lecserélnék, az jelentős kiadással járhat, hiszen komoly végkielégítéseket kell fizetni. A szakmában azt remélik, nem politikai alapon osztják majd újra a kórházvezetői helyeket. A pályázatokat egy legalább három fős bizottság bírálja majd el, amely szóban is meghallgatja a jelöltet.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek