Továbbra is várják a jelentkezőket a soroksári szavazatszámláló bizottságokba

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: Bruzák Noémi - MTI)
(fotó: Bruzák Noémi - MTI)

A kerületben működő szavazatszámláló bizottságokba választójoggal rendelkező állampolgárok jelentkezését várják, szavazatszámláló bizottsági tag és póttag tisztség betöltésére. A jelentkezési határidő 2018. január 15.

Magyarország Alaptörvényének vonatkozó rendelkezései értelmében 2018. április vagy május hónap egyik vasárnapján tartják az országgyűlési képviselők 2018. évi általános választását. A választási eljárásról szóló törvény alapján a képviselő-testületnek az országgyűlési képviselők választásának kitűzését követően kell megválasztania a választások helyi lebonyolítását végző szavazatszámláló bizottságok tagjait és póttagjait.

A választási eljárásról szóló ide vonatkozó rendelkezései szerint a szavazatszámláló bizottságnak csak a kerületben lakcímmel rendelkező, a központi névjegyzékben szereplő választópolgár lehet tagja. A választási bizottság választott tagja az lehet, aki az országgyűlési képviselők választásán jelöltként indulhat, ennek megfelelően a szavazatszámláló bizottság választott tagja lehet minden nagykorú magyar állampolgár, kivéve, aki jogerős ítélet alapján szabadságvesztés büntetését, vagy büntetőeljárásban elrendelt intézeti kényszergyógykezelését tölti.

A választási bizottságnak nem lehet tagja a köztársasági elnök, a háznagy, képviselő (ide értve a polgármestert is), alpolgármester, jegyző, másik választási bizottság tagja, választási iroda tagja, a Magyar Honvédséggel szolgálati jogviszonyban álló személy, valamint jelölt. A törvény további kizáró okokat állapít meg a választási bizottságok választott tagjaira, így nem lehet a választási bizottság választott tagja: aki valamely párt tagja, a választókerületben jelöltet állító jelölő szervezet tagja, a választókerületben induló jelölt hozzátartozója, a központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti központi államigazgatási szervvel vagy a választási bizottság illetékességi területén hatáskörrel rendelkező egyéb közigazgatási szervvel kormányzati szolgálati jogviszonyban, szolgálati vagy más, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy a közalkalmazott kivételével, továbbá állami vezető sem.

A szavazatszámláló bizottságok választott tagjainak megbízatása négy évre, a következő általános országgyűlési képviselő-választásra létrehozott szavazatszámláló bizottságok alakuló ülésének napjáig szól.

A Helyi Választási Iroda most azt kéri, hogy aki munkájával szívesen segítené a választások minél magasabb színvonalú helyi lebonyolítását, és személyével szemben kizáró ok nem áll fenn, szíveskedjen jelentkezését az alábbi módok egyikén jelezni:

  • Személyesen Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatalban működő Helyi Választási Irodában (1239 Budapest, Grassalkovich út 162. sz. sarokbejárat) a hivatal nyitvatartási idejében
  • Elektronikus levélben: a nap 24 órájában a v.g.jutka@ph.soroksar.hu, vagy a scherer.kinga@ph.soroksar.hu e-mail címen
  • Postai úton: Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal – Helyi Választási Iroda 1734 Bp., Pf. 111.
  • Telefonon Vittmanné Gerencsér Judit (tel.:289-21-12 vagy 289-21-00/112 mellék), vagy Scherer Kinga (tel.: 289-21-00/111 mellék) a Hivatal nyitvatartási idejében fogadja a jelentkezéseket, illetőleg készséggel ad esetleges további kérdéseikre választ.

 

A jelentkezés során a következő adatok megadását kérik: név, születési név, személyi azonosító szám, lakcím, telefonos elérhetőség, e-mail cím.

A jelentkezéseket legkésőbb 2018. január 15-éig várják!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek