Segíts te is: véradás lesz az IKEA-ban

Desktop

A két ünnep között véradásra hív a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. A soroksári IKEA-ban is adhatunk vért karácsony és szilveszter között.

Mivel december 24. és 26. között nem lesz lehetőség véradásra, vérre azonban folyamatosan szükség van, a Vöröskereszt arra kér mindenkit, aki egészségesnek érzi magát, hogy vegyen részt az országszerte szervezett véradásokon és biztassa véradásra barátait, családtagjait is.

A Magyar Vöröskereszt Budapesti Szervezete a soroksári IKEA-ban szervez véradónapot december 28-án, csütörtökön 14.00 és 18.00 óra között.

Várnak minden önkéntes véradót! Fontos: személyigazolvány, lakcím- és tajkártya szükséges a regisztrációhoz.

  • Véradó lehet mindenki, aki egészséges betöltötte a 18. életévét, de még nincs 65 éves, és testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot.
  • Nők évente négyszer, férfiak évente ötször adhatnak vért. Két véradás között minimum 56 napnak kell eltelnie
  • A véradás alkalmával steril vérvételi zsákba, egyszer használatos tű segítségével 4,5 deciliter teljes vért vesznek le, és egy keveset a vizsgálathoz mintacsövekbe.
  • A véradás 30-45 percet vesz igénybe, adatfelvétellel és kivizsgálással együtt.
  • Fontos a véradás előtti folyadékfogyasztás mely segít a véradás alkalmával levett plazma pótlásában és, ha megfelelő mennyiségű folyadék van a szervezetben az erek teltebbek, a véna jobban látható, gyorsabb a vérvétel.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek