Jelentkezőket várnak a soroksári szavazatszámláló bizottságokba

Oszd meg másokkal!

Desktop

A kerületben működő szavazatszámláló bizottságokba választójoggal rendelkező állampolgárok jelentkezését várják, szavazatszámláló bizottsági tag és póttag tisztség betöltésére.

Magyarország Alaptörvényének vonatkozó rendelkezései értelmében 2018. április vagy május hónap egyik vasárnapján tartják az országgyűlési képviselők 2018. évi általános választását. A választási eljárásról szóló törvény alapján a képviselő-testületnek az országgyűlési képviselők választásának kitűzését követően kell megválasztania a választások helyi lebonyolítását végző szavazatszámláló bizottságok tagjait és póttagjait.

A választási eljárásról szóló ide vonatkozó rendelkezései szerint a szavazatszámláló bizottságnak csak a kerületben lakcímmel rendelkező, a központi névjegyzékben szereplő választópolgár lehet tagja. A választási bizottság választott tagja az lehet, aki az országgyűlési képviselők választásán jelöltként indulhat, ennek megfelelően a szavazatszámláló bizottság választott tagja lehet minden nagykorú magyar állampolgár, kivéve, aki jogerős ítélet alapján szabadságvesztés büntetését, vagy büntetőeljárásban elrendelt intézeti kényszergyógykezelését tölti.

A választási bizottságnak nem lehet tagja a köztársasági elnök, a háznagy, képviselő (ide értve a polgármestert is), alpolgármester, jegyző, másik választási bizottság tagja, választási iroda tagja, a Magyar Honvédséggel szolgálati jogviszonyban álló személy, valamint jelölt. A törvény további kizáró okokat állapít meg a választási bizottságok választott tagjaira, így nem lehet a választási bizottság választott tagja: aki valamely párt tagja, a választókerületben jelöltet állító jelölő szervezet tagja, a választókerületben induló jelölt hozzátartozója, a központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti központi államigazgatási szervvel vagy a választási bizottság illetékességi területén hatáskörrel rendelkező egyéb közigazgatási szervvel kormányzati szolgálati jogviszonyban, szolgálati vagy más, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy a közalkalmazott kivételével, továbbá állami vezető sem.

A szavazatszámláló bizottságok választott tagjainak megbízatása négy évre, a következő általános országgyűlési képviselő-választásra létrehozott szavazatszámláló bizottságok alakuló ülésének napjáig szól.

A Helyi Választási Iroda most azt kéri, hogy aki munkájával szívesen segítené a választások minél magasabb színvonalú helyi lebonyolítását, és személyével szemben kizáró ok nem áll fenn, szíveskedjen jelentkezését az alábbi módok egyikén jelezni:

  • Személyesen Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatalban működő Helyi Választási Irodában (1239 Budapest, Grassalkovich út 162. sz. sarokbejárat) a hivatal nyitvatartási idejében
  • Elektronikus levélben: a nap 24 órájában a v.g.jutka@ph.soroksar.hu, vagy a scherer.kinga@ph.soroksar.hu e-mail címen
  • Postai úton: Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal – Helyi Választási Iroda 1734 Bp., Pf. 111.
  • Telefonon Vittmanné Gerencsér Judit (tel.:289-21-12 vagy 289-21-00/112 mellék), vagy Scherer Kinga (tel.: 289-21-00/111 mellék) a Hivatal nyitvatartási idejében fogadja a jelentkezéseket, illetőleg készséggel ad esetleges további kérdéseikre választ.

 

A jelentkezés során a következő adatok megadását kérik: név, születési név, személyi azonosító szám, lakcím, telefonos elérhetőség, e-mail cím.

A jelentkezéseket legkésőbb 2018. január 15-éig várják!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek