KUKAkulTÚRA, avagy mi lesz a szelektíven gyűjtött szeméttel

Desktop
Nyílt napot tartanak országszerte a szelektív hulladékkezelő létesítmények: megnézhetjük, mi történik a hulladékkal, miután elszállítják a szelektív gyűjtőből, végigkövethetjük a hulladék útját.

Szeptember 29-én, szombaton megnyílnak a hulladékkezelést, újrahasznosítást végző vállalkozások kapui a nagyközönség előtt, hogy mindenki saját szemével győződhessen meg róla, mi történik a szelektív hulladékkal a begyűjtés után. A nyílt napot KUKAkulTÚRA néven az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség kezdeményezte és szervezi.

Több százmilliárd forint értékű újrahasznosítható hulladékról mondunk le évente azért, mert még nagyon sokan nem tudják, hogy milyen értéket dobnak ki szemétként a kukába. Pedig a lakosságnál keletkezett háztartási szemétben nagyon sok olyan hulladék anyag van –papír, fém, műanyag, üveg –, amely otthon különválogatva, majd a gyűjtőszigeten elhelyezve az elszállítást követően hasznosítható, akár újra ugyanolyan termék készíthető belőle.

A nyílt nap során az érdeklődők a hulladékfeldolgozó, illetve hasznosító létesítményekben „beleshetnek a kulisszák mögé”, végigkövethetik a hulladék útját a telepre történő beérkezéstől a feldolgozásig. Megnézhetik a szolgáltatói és a hasznosítói telepek üzemszerű működését, megismerhetik a feldolgozás folyamatát. A helyszínek és programok listája megtekinthető a rendezvény oldalán.

Kerületünkben a MÜ-GU Kft. hulladékkezelő telepe (XXIII. kerület, Ócsai út 4/a) várja az érdeklődőket. 8 és 12 óra között módunk lesz rá, hogy megnézzük a hulladékkezelést végző, elsősorban vas- és színesfémhulladékokat újrahasznosító üzemet. A Nemzeti Környezetügyi Intézet Közép-Duna-völgyi kirendeltsége a helyszínen játékos feladatlapokkal várja a látogatókat.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek