Lezárták a szigetdűlői gyilkossággal kapcsolatos nyomozást

Desktop
Húszezer oldalnyi ügyirat keletkezett (forrás: police.hu)
Húszezer oldalnyi ügyirat keletkezett (forrás: police.hu)
Befejeződött a több mint öt évig tartó nyomozás Kardos Krisztina meggyilkolása ügyében, a gyanú szerint R. Szilveszter aljas indokból, különös kegyetlenséggel ölte meg a védtelen családanyát – jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Mint közismert: a 36 éves nőt futás közben támadták meg 2013. szeptember 25-én este. Holttestére több órás kutatást követően, nyomkövető kutya segítségével találtak rá a soroksári Szigetdűlőn, egy fás-bokros területen. A családanyával az orvosszakértői vélemény alapján különös kegyetlenséggel végzett a tettes. A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdte meg, majd az akkor az ORFK, jelenleg a Készenléti Rendőrség alárendeltségében működő Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály vette át.

A több mint öt évig tartó nyomozás során a rendőrök 391 tanút hallgattak ki, több mint 1500 DNS-mintát vizsgáltattak meg. A korábban személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt a hatóság előtt ismert – a gyilkosság helyszínéhez valamilyen módon kapcsolható – elkövetőket is sorra vették a nyomozók. Így került képbe 2018 őszén az akkor büntetés-végrehajtási intézetben fogva tartott, a bűncselekmény elkövetésekor 35 éves R. Szilveszter. Az áttörést a genetikai vizsgálat hozta. A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ a férfi DNS-ét összevetette a helyszínen rögzített genetikai anyagmaradványokkal, ami az egyéb rendelkezésre álló bizonyítékokkal együtt a férfi személyével szemben egyértelműen megalapozta a gyanút – írja közleményében az ORFK.

A nyomozást a Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály befejezte, a keletkezett, mintegy húszezer oldalnyi ügyiratot a Fővárosi Főügyészségnek június 14-én megküldte.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek