Meghosszabbították a soroksári futónő megölésével gyanúsított férfi letartóztatását

Oszd meg másokkal!

Desktop
A gyanúsított (fotó: Mihádák Zoltán - MTI)
A gyanúsított (fotó: Mihádák Zoltán - MTI)
A Budai Központi Kerületi Bíróság június 7-ig meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, akit a 2013-as, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett soroksári emberöléssel gyanúsítanak.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013.szeptember 25-én este Soroksár egy füves-bokros területén a 36 éves Kardos Krisztinát szexuális célzattal, brutálisan, az emberi méltóság mély megalázásával megölte. A gyanúsított 2013. október 25-től folyamatosan fogvatartásban van. Letartóztatását legutóbb a Budai Központi Kerületi Bíróság végzéssel hosszabbította meg 2019. április 7-ig.

A Fővárosi Főügyészség indítványozta, hogy a bíróság a gyanúsított letartóztatását hosszabbítsa meg – az indítvány a Budai Központi Kerületi Bíróság szerint megalapozott. „Figyelemmel a gyanúsított aggályos személyi körülményeire, életvitelére, valamint a terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, továbbá a kiszabható – akár életfogytig tartó – büntetésnagyságára, változatlanul megalapozottan feltehető, hogy kényszerintézkedés hiányában a hatóság számára elérhetetlenné válna” – áll a bírósági közleményben. Az indokolás szerint mivel a korábbi büntetései nem tartották vissza újabb bűncselekmény elkövetésétől, így fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek