Már el is ítélték a Grassalkovich úti trafikrablót

Oszd meg másokkal!

Desktop
Illusztráció
Illusztráció
Ittasan, egy forgótáras pisztollyal rabolta ki a Grassalkovich úti dohányboltot vasárnap délután egy férfi, elsőfokon már el is ítélték.

Az 52 éves férfi, korábban megszerzett egy a működőképes hatlövetű forgópisztolyt és a hozzá rendszeresített öt darab töltényt. A férfi a fegyverrel január 6-án a késő délutáni órákban, ittasan bement a Grassalkovich úti dohányboltba. Először kért egy doboz cigarettát, majd közölte, hogy fegyver van nála, és a kasszában levő pénzt követelte. A rabló elővette a pisztolyt és ismételten a bevétel átadására szólította fel az eladót. Az alkalmazott félelmében a pultra helyezte a pénztár tartalmát, 56 ezer forintot. A pénzt a vádlott magához vette, majd lelépett. A rendőrség a férfit két nappal később, egy intézkedés során azonosította, és elfogta a Vadőr utcában – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a férfit az elfogásától számított harmadik napon – gyorsított eljárásban – bíróság elé állította. A bíróság a férfit a váddal egyezően bűnösnek mondta fegyveresen elkövetett rablás bűntettében, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében, és őt 8 év 3 hónap fegyházbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős. A bíróság ügyészi indítvány alapján – a kiszabott büntetés nagyságára is figyelemmel – elrendelte a vádlott letartóztatását – áll az ügyészség közleményében.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek