Magyar Rendőrség Osztály Elleni Kiberbűnözés – internetes csalókra figyelmeztet az ORFK

Oszd meg másokkal!

Desktop

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a rendőrséghez országszerte több bejelentés érkezett, mert ismeretlenek különböző internetes oldalakon keresztül „egy káros tartalmú szoftvert” terjesztenek.
 
A vírussal fertőzött gép képernyőjére egy üzenet töltődik be, amely szerint a „Magyar Rendőrség Osztály Elleni Kiberbűnözés” zárolta a komputert, mivel azon illegális tartalmak találhatóak. Az üzenet szerint a gép feloldásához meghatározott összeget szükséges Ukash vagy paysafe utalással befizetni. Az így kicsalt összegek feltehetően internetes szervezett bűnözőkhöz jutnak el - írja az ORFK..

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy nem blokkol számítógépeket, ezen üzenetek alapján senki ne vásároljon Ukash vagy egyéb utalványt!

Mint írják, a vírus csak aktív kapcsolat esetén indul el, ezért ilyenkor az internetes kapcsolatot meg kell szakítani (a modemet kikapcsolni, vagy kihúzni az internet kábelt a számítógépből), és újraindítani a komputert. Ezután célszerű vírusirtót használni, de akár a gép újratelepítésére is szükség lehet.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek