Márton, Flóra, Fruzsina – ismét hármas ikrek születtek Soroksáron

Oszd meg másokkal!

Desktop
Márton, Flóra és Fruzsina
Márton, Flóra és Fruzsina

Hármas ikrek születtek Soroksáron. Gratulálunk és sok boldogságok kívánunk a családnak!

Tódor Márton, Flóra és Fruzsina november 29-én születtek spontán terhesség 32. hetében, 1490, 1490 és 1450 grammal. Öt és fél hét után, január elején térhettek haza soroksári otthonukba, hogy végre együtt lehessen a család, és a nagytesó, a 4 éves Milán is láthassa őket – tudtuk meg az édesanyától, Tódor Gyöngyitől. Mint mondja, a babák igazi kis angyalkák, alig bírnak betelni velük.

A sok-sok öröm mellett persze nehézségek is adódnak a három csecsemő és az óvodás kisfiú gondozása körül, hiszen bárki könnyen beláthatja, hogy ez milyen komoly „logisztikát” igényel. Mivel a család néhány éve költözött Soroksárra Erdélyből, így a nagyszülők segítségére sem számíthatnak napi szinten (persze most az anyai nagymama ideutazott, de ez csak átmeneti megoldás), hiszen 750 kilométer távolságból nehéz megoldani az ingázást.

Éppen ezért a pedagógus anyuka és férje bármilyen segítségnek örülnének, hiszen már az is komoly feladatot és szervezést igényel, hogy a pici babákat levegőzni vigyék. Szívesen vennének bármilyen segítséget, ami picit megkönnyítené a mindennapjaikat, főként az első időkben.

Az anyuka éppen ezért nagyon reméli, hogy pozitív választ kap arra a segítségkérésre, amit Geiger Ferenc polgármesternek küldött. A család természetesen felvette a kapcsolatot a kerületi Szociális és Gyermekjóléti Intézménnyel is, az ügy folyamatba van, de konkrét választ, segítséget egyelőre még nem kaptak.

Azt, hogy mennyire komoly problémát jelent, hogy a hármas ikreket nevelő családok nem vagy nem egyenlő módon kapnak segítséget a kezdeti időkben (mert azért van ellenpélda: például a XVI. kerületben egy hármas ikreket nevelő családnak napi 8 órában segítséget biztosított az önkormányzat) misem bizonyítja jobban, minthogy internetes petíció indult annak érdekében, hogy országos érvényű legyen az a debreceni rendelet, ami szerint többes, de legalább hármas ikrek születése esetén otthoni segítséget kapjon, aki kéri.

Mi nagyon szurkolunk, reméljük, mielőbb megoldódnak a nehézségek, és a kis család a lehetőségekhez mérten gondtalanul élvezheti a kis jövevények érkezését!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek