Búcsú Zsombok Timár Györgytől

Desktop
Március 21-én 11 óra 15 perckor helyezik végső nyugalomra Zsombok Timár Györgyöt, kerületünk egykori alpolgármesterét, aki még Pesterzsébet és Soroksár különválása előtt, 1990 és 1994 között töltötte be ezt a tisztséget.

Zsombok Timár György február 15-én, 80 éves korában távozott közülünk. Igazán gazdag életet élt, kezdetben a repülés, majd az irodalom szerelemese volt. A Vasváry Pál Műszaki Tiszti Iskolán 1952-ben alhadnaggyá avatták, utána Szolnokon kapott kiképzést, a Magyar Honvédség tisztje, pilóta volt. 1956-ban megtagadta, hogy repülőgépével csapást mérjen a tüntetőkre, és nem tette le az új tiszti vizsgát, ezért leszerelték és egy évre börtönbe zárták. Ezt követően a Csepel Művekben dolgozott mozdonyszerelőként, majd művezetőként.

A kiváló novellistának, a Magyar Írószövetség tagjának már 1962-től jelentek meg alkotásai kötetben, folyóiratban. Írt tévéjátékot és hangjátékot, a magyar repülőirodalom egyik legnagyobb alkotója volt, 1994 és 2001 között megszűnéséig volt munkatársa a Repülőtéri Magazinnak.

Mindezek mellett a bonsainevelés volt hobbija, a miniatűr növényeiből több kiállítást is tartott.

Zsombok Timár György hamvasztás utáni búcsúztatását katonai tiszteletadás mellett a Pesterzsébeti temetőben tartják március 21-én, szerdán negyed 12-kor.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek